Stolpersteine in Oegstgeest

Sinds 1992 maakt kunstenaar Gunter Demnig steentjes met een messing bovenlaag die gelegd worden in de stoep voor de laatste (vrij gekozen) woning van iemand die tijdens de Tweede Wereldoorlog slachtoffer geworden is van de nazi’s. De stenen worden op aanvraag gemaakt en gelegd.Het Comité Herdenken & Vieren steunt dit initiatief door zelf Stolpersteine in Oegstgeest te plaatsen. Daarbij gaat het om alle slachtoffers van de nazi’s die Oegstgeest als laatste woonplaats hadden. Uiteraard betreft dat de omgekomen Joden, maar Stolpersteine zijn er ook voor verzetstrijders.

Aan bestelling van zo’n steen gaat veel voorbereiding vooraf, zoals het verzamelen van de juiste gegevens over de persoon en het adres waar de steen geplaats wordt. Ook proberen wij in contact te komen met nabestaanden en nemen we contact op met de huidige bewoners van de locatie.

Op 12 april zijn de eerste 9 Stolpersteine in Oegstgeest gelegd. Zie voor meer informatie de pagina Eerste Stolpersteine gelegd in Oegstgeest. Voor een volgende bestelling van opnieuw 9 Stolpersteine is het onderzoek nu gaande.

Dit werk wordt gedaan door de Werkgroep Stolpersteine, waarin leden van het Comité Herdenken & Vieren samenwerken met leden van de Historische Vereniging Oegstgeest en personen die dit project steunen.
Wilt u contact opnemen met deze werkgroep. Stuur dan een e-mail njaa5r Koos van der Bruggen, secretaris van het Comité Herdenken & Vieren:
Secretaris@Herdenken-Vieren-Oegstgeest.nlMeer informatie over Stolpersteine? Kijk dan door te klikken op onderstaande link
https://stichting-stolpersteine.nl/

Wil u een Stolperstein adopteren of dit project financieel steunen? Neem dan contact op met de Penningmeester (Penningmeester@Herdenken-Vieren-Oegstgeest.nl). U kunt doneren op de rekening van het comité: NL41 ASNB 0709 1715 95 ten name van R. Scheltens.

Wilt u op de hoogte zijn van bestelling en plaatsing van Stolpersteine in Oegstgeest? Meld u dan aan voor de Nieuwsbrief van de stichting via een mail naar de Webmaster: Webmaster@Herdenken-Vieren-Oegstgeest.nl.